Vakantie & Toerisme

Stijging in passagiers die naar Bonaire komen met United Airlines

united airlines to bonaire

Kralendijk (2 mei 2017) – In het eerste kwartaal van dit jaar was er een toename van 7,6% in passagiers afkomstig uit Newark en een toename van 14,8% in passagiers afkomstig uit Houston. Conclusie uit deze cijfers blijkt dat het strategische marketing plan succesvol was. Dit had te maken met een nieuwe samenwerking tussen TCB en amerikaanse reisbureaus en met nadruk op Boston waar Bonaire deel nam aan de Boston Globe. Deze beurs bereikte reizigers die op de United vluchten reisden vanuit Newark en Houston. Op sociale platforms heeft Bonaire digitale marketing campagnes waar de nadruk ligt op Amerikaanse gebieden met het meeste potentieel. Persberichten en personen met sociale invloeden zullen het eiland bezoeken en ervoor zorgen voor meer stijging op deze twee vluchten.

Er was een tijdelijke daling van passagiers afkomstig uit Atlanta met Delta van 13,9%. De daling had als gevolg dat Delta dit jaar geen derde vlucht had tijdens de voorjaarsvakantie, die we vorig jaar wel hadden. Ook Pasen was in april dit jaar (tweede kwartaal) en in 2016 was dit in maart (eerste kwartaal). Dit betekent dat we een stijging zullen zien in het tweede kwartaal, vergeleken met het voorgaande jaar was het te zien in het eerste kwartaal. Het eerste kwartaal van 2017 had 12 zaterdagen en in 2016 had het 13. Dit had ook een nadeel bij het vergelijken van het aantal passagiers die in het eerste kwartaal naar Bonaire kwamen. Maar we verwachten een  positieve groei in het tweede kwartaal van dit jaar als gevolg van de “Easter Bounce” en dat het gecompenseerd wordt aan het einde van het jaar in de totale cijfers.

We moeten vermelden dat de luchtvaartmaatschappijen een dynamische strategie hebben gebruikt, wanneer de vraag toenam hebben ze grotere vliegtuigen ingezet die geschikt waren voor meer passagiers. Delta gebruikte twee vliegtuigen met 3 verschillende configuraties, 738 met 160 zitplaatsen en 757 met 180 en 199 zitplaatsen. United gebruikte twee verschillende vliegtuigen van het model 737, de 738 met 166 zitplaatsen en 739 met 179 zitplaatsen. Terwijl het aantal vluchten vanuit Newark naar Bonaire verlaagde zagen we toch meer passagiers die naar Bonaire kwamen in vergelijking met vorig jaar van 1734 naar 1866 passagiers.

Het is noodzakelijk om de luchtvaartmaatschappij bronnen uit te breiden met meer vluchten uit Noord-Amerika, gezien de groei van passagiers op de verschillende vluchten.

Deel dit artikel