Ondernemen & Bedrijven

Qredits verhoogt microkrediet tot $50.000

Kralendijk, 11 januari 2017. Startende en bestaande ondernemers kunnen vanaf 1 januari 2017 bij Qredits terecht voor een microkrediet tot $ 50.000. Met deze verhoging is Qredits in staat nog meer (startende) ondernemers te financieren en het ondernemerschap op Bonaire verder te stimuleren.

Hogere kredietbehoefte

Rocargo

Qredits heeft besloten de hoogte van het microkrediet op Bonaire te verhogen van $ 25.000 naar $ 50.000. De vraag naar microkredieten is het afgelopen jaar sterk toegenomen. In de praktijk ziet Qredits dat een redelijk aantal aanvragen niet in behandeling kon worden genomen, omdat het aangevraagd krediet boven de maximale grens van $ 25.000 lag. Er is dus steeds meer behoefte aan financiering door Qredits voor hogere kredietbedragen. Mede door de kredietverhoging  kan Qredits het ondernemerschap op Bonaire verder ondersteunen.

20 bedrijven gefinancierd

Qredits is eind 2015 gestart met een vestiging op Bonaire aan de Kaya Amsterdam 23, Kralendijk. Inmiddels zijn er ruim 65 kredietaanvragen bij Qredits ingediend. Momenteel zijn er ruim 20 bedrijven gefinancierd met een microkrediet en zijn diverse aanvragen nog in behandeling.

Hulp bij ondernemingsplan schrijven

Naast het microkrediet biedt Qredits ondersteuning aan startende ondernemers bij het schrijven van een ondernemingsplan. Dit kan met de e-learning Ondernemingsplan Schrijven (in 3 talen) of deelname aan de EigenBaas Avondschool. Qredits biedt tot slot coaching aan ondernemers aan middels een eigen coachpool.

Over Qredits
Qredits is een non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van microkredieten (tot € 50.000) en MKB-kredieten (tot € 250.000), persoonlijke coaching en ondernemerstools. Qredits heeft al aan meer dan 8.500 ondernemers een krediet verstrekt voor een totaal bedrag van ruim 170 miljoen euro. Daarmee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland. Het default percentage is laag als gevolg van de strakke begeleiding en coaching gegeven door de 600 vrijwillige coaches. Meer informatie over Qredits: bonaire-nl.qredits.com
en www.qredits.nl.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo