Belastingen

Tarieven motorrijtuigenbelasting 2017

motorrijtuigenbelasting

Kralendijk – Het Openbaar Lichaam Bonaire maakt hierbij bekend dat de motorrijtuigenbelasting (MRB) 2017 binnenkort weer betaald moet worden.

Elk persoon of instantie die op 1 januari 2017 één of meerdere motorvoertuigen op hun naam geregistreerd hebben staan, zullen gedurende de komende weken een aanslag voor de motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2017 ontvangen. De dagtekening van de aanslag is 31 januari 2017.

Conform artikel 9 van de ‘Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire 2011’ bestaat de mogelijkheid om de motorrijtuigenbelasting in twee gelijke termijnen te betalen. De eerste helft van de aanslag vervalt  2 weken dagtekening. Dat houdt in dat de eerste termijn vóór 15 februari 2017 betaald kan worden. De tweede termijn dient uiterlijk 30 juni 2017 betaald te worden. Indien de betaling van de eerste helft van de verschuldigde belasting per 15 februari 2017 niet is voldaan, dient het volledige jaarbedrag te worden voldaan per ingang van 1 maart 2017.

Het is mogelijk om de motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2017 te betalen voordat de aanslag is ontvangen. De ontvangen betaling zal dan van de aanslag afgeboekt worden. U kunt de betaling via internetbankieren of via de loketfunctie bij de banken verrichten. Vermeldt bij het overmaken het kentekennummer, uw CRIBnummer, naam en periode. Het belastingkantoor biedt iedereen de mogelijkheid om de betaling kosteloos bij de Girobank te verrichten. Uw bankafschrift geldt als betalingsbewijs.

Voor verdere informatie en/of vragen graag mailen naar belasting-olb@bonairegov.com of bel +5997175330 toestel 637.

Voor elk type motorvoertuig is er een prijs bepaald. De tarieven zijn als volgt:

tarieven-mrb-pap-en-nl

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo