Overheid

Overheid Bonaire stroomlijnt onderhoud groenvoorziening

Concreet beleid en duidelijke afspraken moeten leiden tot beter onderhoud langs onder meer de kant van de weg. Foto: OLB

KRALENDIJK- De Directie Ruimte & Ontwikkeling (R&O) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is onlangs begonnen met een traject om het beheer en onderhoud van groenvoorzieningen te herzien en te optimaliseren. 

Dit wordt gedaan door het ontwikkelen van een beleids- en beheersplan voor het openbaar groen. Deze stap is volgens het OLB belangrijk en komt voort uit de aanwezigheid van veel begroeiing die de toegankelijkheid en veiligheid in de openbare ruimte belemmert. 

Het traject omvat ook een grootschalige inhaalslag op het gebied van groenvoorziening, waarbij lokale stakeholders betrokken zijn. Het doel is om te komen tot concrete afspraken en concrete actie. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo