Nieuws van Bonaire

Politie Bonaire neemt 14 voertuigen mee bij illegale straatraces

KRALENDIJK – Op zondag 3 september, rond 18.45 uur, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een actie gehouden op de Kaya Ir. Randolph Statius van Eps (de weg naar Sorobon).

Dit naar aanleiding van de overlast die daar wordt veroorzaakt door illegale straat racen en het feveren op deze weg. Tijdens de actie werd de weg aan beide kanten afgesloten en de bestuurders werden gecontroleerd op de benodigde documenten. 

De politie heeft in totaal maar liefst 14 voertuigen in bewaring meegenomen naar het politiebureau. Het ging om vijf auto’s, vijf scooters en vier brommers. De eigenaren kunnen hun voertuig pas terugkrijgen als zij de benodigde documenten kunnen tonen.

Daarnaast werden twee scooters en één brommer in beslag genomen. Dit betekent dat de eigenaar diens voertuig pas terug kan krijgen nadat deze volledig zijn onderzocht en de eigenaar de benodigde documenten kan tonen. De takelkosten worden in rekening gebracht aan de bestuurder.

Illegaal

KPCN doet een oproep aan betrokkenen om niet deel te nemen aan illegale straat races of feveren op de openbare weg. “De politie zal dit soort acties blijven uitvoeren om de veiligheid van alle deelnemers in het verkeer te waarborgen”, aldus een persbericht van KPCN.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo