Geen categorie

Tips voor een interieur met tweedehands designmeubels

Je woning, ook die op Bonaire, inrichten met tweedehands designmeubels is tegenwoordig heel modern. Het is een fantastische manier om je interieur te voorzien van unieke blikvangers. Je creëert er bovendien een hele fijne nostalgische sfeer mee. Wil jij weten hoe je de vintage look in jouw huis of appartement toepast? Je leest het hieronder.

Vintage interieur

Om een kamer in vintagestijl in te richten hoef je echt niet alleen maar oude designmeubels neer te zetten. Je kunt gewoon oud met nieuw mengen. Het leuke van de tweedehands meubelstukken is dat ze jouw interieur voorzien van een bijzondere blikvanger. Wie weet vind je op een online marktplaats of in een kringloopwinkel wel een prachtig stel design eetkamerstoelen die heel mooi combineren met een moderne industriële tafel. Ook met een paar eenvoudige accessoires, zoals een design tafellamp of een vintage vaas, zorg je voor een verrassende styling. Je zult zien dat de typische vintage kleuren, bijvoorbeeld groen en oranje, perfect aansluiten bij een moderne woninginrichting.

Design in de woonkamer

Voor het inrichten van de woonkamer kun je voor een aantrekkelijke prijs hele leuke tweedehands designmeubels vinden. Denk aan een bank, een salontafel, een relaxfauteuil of een kast. Begin gewoon met een meubelstuk dat jou aanspreekt en breid je verzameling in de loop van de tijd naar eigen wens uit. Het is immers ontzettend leuk om je interieur af en toe aan te passen door meubelstukken te vervangen of wisselende accessoires te gebruiken. Zo kun je de vintagestijl ook toepassen op de wanddecoratie. Zoek hiervoor bijvoorbeeld oude wissellijsten uit en vul ze met afdrukken van oude foto’s en/of stukjes vintagebehang.

Tweedehands spullen voor de slaapkamer

Zie jij jezelf al slapen in een oud designledikant van een beroemde ontwerper? Of wat dacht je van een vintage kledingkast of nachtkastje? Al deze stukken geven jouw slaapkamer een unieke uitstraling. Denk ook aan een vintage hang- of wandlamp. Je maakt het helemaal af met kussentjes en gordijnen die een vintagemotief hebben.

Keuken in vintagestijl

Nee, we willen je geen oude keuken aanpraten. Gun jezelf een nieuwe keuken met alle moderne comfort die je wenst. Door een wand te voorzien van tegels met een vintage uitstraling en het neerzetten van vintage schalen en vazen, voeg je op een eenvoudige manier de vintagelook toe. De vazen kun je steeds vullen met een bos verse bloemen. Zo verandert je keuken mee met de seizoenen. Ook retro bloempotten met vintage kamerplanten, zoals een sanseveria of een stippenbegonia, staan erg leuk. 

Overige vertrekken

Ook in de hal, de badkamer en het toilet kun je met vintage woonaccessoires leuke effecten bereiken. Denk voor deze vertrekken bijvoorbeeld aan een vintage krukje, een tweedehands designkapstok of een oude spiegel. Doe inspiratie op door woonmagazines te lezen of online te zoeken. Durf vooral te experimenteren. Je interieur hoeft ook niet steeds hetzelfde te blijven. Mocht iets je bij nader inzien toch niet bevallen, dan bied je het gewoon weer te koop aan en vervang je het door een nieuwe vondst.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo