Nieuws van Bonaire

Belastingvrije voet BES moet voortaan niet meer meebewegen met inflatie

KRALENDIJK- Het bedrag waarover geen belasting hoeft te worden betaald, de zogenaamde belastingvrije voet, zou voortaan niet meer mee moeten bewegen met de inflatie; althans niet in neerwaartse richting. 

Rocargo

Dat zegt gedeputeerde van Financiën, Hennyson Thielman. Volgens Thielman werden zowel het BC als belastingplichtigen begin van dit jaar verrast door een verlaging van zowel de belastingvrije voet als de zogenaamde ouderenaftrek. Die vermindering was indirect het gevolg van de COVID-steunmaatregelen, waardoor er sprake zou zijn geweest van een negatieve inflatie.

‘’Maar iedereen hier op het eiland weet dat dingen, zoals eten en de huur, alleen maar duurder worden’’, aldus Thielman. Het bestuurscollege heeft daarom overleg over de methodiek, die in de toekomst anders zou kunnen worden.

De verlaging van de belastingvrije voet en de ouderentoeslag leek haaks te staan op pogingen de armoede op de eilanden terug te dringen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo