Nieuws van Bonaire

Nu korter in isolatie bij besmetting met COVID

KRALENDIJK- Mensen die besmet zijn met het coronavirus en klachten hebben gehad, mogen van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) nu al na vijf dagen uit isolatie, als ze op de vijfde dag minstens 24 uur geen klachten meer hebben.  

Het gaat om klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn, benauwdheid, neusverkoudheid. Een persoon die na besmetting geen klachten heeft ontwikkeld, mag vijf dagen na een positief resultaat van de antigeentest  of PCR-test uit isolatie.  Personen die klachten houden, moeten maximaal 10 dagen in isolatie blijven.  Alle personen die in isolatie zitten, worden door medewerkers van Publieke Gezondheid op de vijfde dag van hun isolatie gebeld om te kijken of ze uit isolatie kunnen. 

Contact vermijden

Personen die na vijf dagen uit isolatie mogen, moeten zich vijf dagen erna wel aan de basisregels en aan de volgende regels houden. Ze moeten zoveel mogelijk contact vermijden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Voor mensen van 13 jaar en ouder is het advies om binnen een mondkapje te dragen en ook buiten als het daar niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Het advies is ook om de handen regelmatig goed te wassen en het huis schoon te houden.

Mensen die langer dan vijf dagen in isolatie moeten blijven,  moeten thuis zoveel mogelijk minimaal  1,5 meter afstand van huisgenoten houden. Ook moeten ze de isolatieregels volgen die ze van Publieke Gezondheid krijgen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo