Nieuws van Bonaire

Bonaire opeens weer ‘middenmoter’ met Covid-infecties

KRALENDIJK- Bonaire deed het de afgelopen weken veel slechter dan alle overige Antilliaanse eilanden met het aantal Covid-besmettingen. Daarbij ging het zowel om het aantal nieuwe besmettingen per dag, gemeten per 100.000 inwoners, als om het totaal aantal actieve besmettingen.

Sinds een goede week kampen met name Curaçao en Aruba opeens weer met een sterk verhoogd en nog steeds groeiend aantal besmettingen, met een voorlopig hoogtepunt van 816 nieuwe besmettingen op Curaçao op de eerste dag van het nieuwe jaar. 

Met 816 besmettingen op ruwweg 160.000 inwoners is er op Curaçao sprake van een incidence rate van ongeveer een half procent (0,51%), terwijl die op Bonaire met 23 gevallen op ruwweg 21.000 inwoners met 0,16% een stuk lager ligt. 

Testratio

Waar Bonaire het wel relatief slecht doet, is het aantal mensen dat positief test op het totaal aantal afgenomen tests. Op zaterdag testten 23 personen positief op een totaal van 48 afgenomen test. Dat is bijna de helft van alle geteste personen. Op vrijdag was het beeld identiek. 

Dit is mogelijkerwijs een aanwijzing dat het werkelijk aantal besmettingen op Bonaire veel hoger ligt, doch dat er in verband met de feestdagen gewoon weinig mensen zich laten testen. 

Deel dit artikel