Bedrijfspagina

Een goede vangst met Mako Tours Bonaire

Vis als een local

Diepzee vissen op Bonaire is een unieke ervaring waarbij je samen met een lokale visser van Mako Tours Bonaire de wateren rondom het eiland, van de zuidpunt tot het absolute noorden verkent. Mako tours neemt je met hun snelle boot mee naar de afgelegen plekken, voor de beste vangst! Bonaire is bekend om zijn heldere wateren en grote diversiteit in onderwater leven.

Met een lokale visser als gids, kun je de beste plekken voor diepzeevissen ontdekken. Er zijn verschillende soorten vis te vangen, zoals tonijn, snapper, barracuda en zelfs marlijn. Jordan helpt met het uitzoeken van het juiste aas en het klaarmaken van de hengel.

Mako Tours

Deep zeevissen op Bonaire is zeer uniek vanwege de geografie van het eiland. Het eiland biedt enkele prachtige, diepe drop-offs slechts enkele meters van de kust waar de meeste pelagische soorten kunnen worden gevonden. De kapitein Jordan is een geboren visser die er alles aan zal doen om jou het visavontuur van je leven te bieden. De soorten waarop gevist word zijn voornamelijk: wahoo, marlijn, zeilvis, geelvintonijn, zwartvintonijn, skipjacks en mahi-mahi. Op langere tours doet Mako tours ook diepe drop-offs voor: zwaardvis, queen snappers, en groupers.

Na een het vissen, word je teruggebracht naar de haven waar je jouw vangst kunt laten zien aan familie en vrienden.

Kapitein Jordan

Jordan is geboren en getogen op Bonaire, en is zijn hele leven al verbonden met de zee. Vanaf jongs af aan heeft hij gevist en bracht hij veel van zijn tijd door op boten.

De meeste van zijn vaardigheden heeft hij geleerd van doorgewinterde, lokale vissers. Hij is ooit begonnen als matroos op allerlei boten, vervolgens maakte hij carrière in de commerciële visserij. Valhalla is zijn eerste eigen boot, Jordan is vast besloten om zijn passie en kennis te delen met zijn passagiers. Hij nodigt je uit om met hem mee te gaan op dit spannende avontuur! Hij zal zijn kennis van het prachtige eiland Bonaire graag met je delen.

Jordan beschikt over alle vaardigheden en diploma’s die nodig zijn als kapitein, visser en tourgids. Tevens heeft hij het Emergency First Responder certificaat. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Jordan. Zijn ongekende kennis van vistechnieken en de wateren rondom het eiland maken hem en zijn bedrijf Mako Tours een geweldige optie voor iedereen die opzoek is naar kwaliteit, veiligheid, gezelligheid en avontuur.

Jordan Mako Bonaire

Valhalla

De boot van Mako tours is een 11 meter lange Latijns-Amerikaanse Pinero boot. De boot is extra breed en heeft twee snelle, sterke 140PK motoren dit maakt Valhalla bijzonder geschikt voor de open zee. Tevens beschikt de boot over wave guards deze houden opspattend water tegen en zorgen voor een droge tocht aan boord. Valhalla biedt plaats aan 12 passagiers. Een zonnedak en loungeplek zorgen voor comfort gedurende de hele dag.

De verschillende trips van Mako Tours

Vijf uur

Op de 5-uur durende trip vaar je met kapitein Jordan noordwaarts van het eiland, naar het Nationale Park, langs de kustlijn. De volledig gekwalificeerde kapitein vaart al op Bonaire om te gaan zeevissen sinds hij een kind was.

Mako Tours gebruikt kwaliteitsuitrusting van bekende merken samen met handgemaakte, unieke lokale gereedschappen zoals handlijnen en down-riggers die traditioneel zijn voor deze regio. Mako tours trolt onderweg, met vier lijnen in het water om verschillende pelagische soorten te vangen. Deze soorten zijn onder andere: tonijn, wahoo, marlijn, mahi-mahi en soms barracuda. Kapitein Jordan is ook comfortabel met jigging-technieken. Hij zal tussen verschillende vismethoden schakelen om de vangst te maximaliseren.

Tijdens de middagtrip van 5 uur wordt de zuidkant van het eiland verkent en trolling gecombineerd met bodemvissen.

Zes uur

De 6-uur durende trip is een goede optie voor degenen die hun tijd op het water willen verlengen en zo de vangst willen maximaliseren. Deze trip geeft meer tijd om te bodemvissen en diepe drops in verschillende gebieden te maken, naast trolling onderweg om op de verschillende pelagische soorten te vissen. Bij de diepe drops richten de vissers zich op: rode snapper, queen snapper, groupers, amberjacks en nog vele andere soorten.

Acht uur

De tour van 8-uur geeft jou nog meer tijd op het water, wat betekent dat je meer kans hebt om jouw droom vis te vangen! Tijdens deze tour worden de diepe wateren van het noorden verkend en richt Jordan zich op diepe drops waar de beroemde zwaardvis of de moeilijk te vangen queen snapper, rode snapper, grouper, amberjacks en andere diepzee vissen zich schuil houden.

Er wordt net als bij de andere tours tussen trolling en bodemvissen geschakeld om de vangst te maximaliseren. Het doel is om die viskoeler vol te maken en jou het visavontuur van je leven te geven. De schone en goed onderhouden boot biedt hoogwaardig vistuig en uitrusting, koelers met ijs, traditionele lokale gereedschappen, gloednieuwe motoren, zonnedak om af te koelen in de schaduw en een comfortabele lounge-area met kussens.

Mako

Vis delen

De vangst wordt gelijk verdeeld onder gasten, kapitein en boot. Je kunt het soort vis dat je graag wil hebben doorgeven aan de kapitein. Hij maakt de vis voor je schoon en verpakt hem zodat je de vangst mee kunt nemen.

Mocht het zo zijn dat je op jouw trip niks vangt, dan neemt Mako Tours je gewoon nog een keer mee!

Wat is inbegrepen in de tour

 • Kapitein
 • Bevroren aas & tackle
 • Koelboxen met ijs
 • Water & Frisdrank
 • Schoonmaken van de vangst
 • Tijdens de acht uur durende trip zijn er ook sandwiches & bier

Niet inbegrepen is het volgende;

 • Zonnebrand creme en andere zonnebeschermingsmiddelen zoals zonnebrillen.
 • Middelen tegen zeeziekte
  Beide zijn zeer aan te raden om mee te nemen op jouw Diepzeevis avontuur.

Jordan is super met kinderen, hij vertelt graag over zijn werk en is zeer geduldig
Wederom lekker veel gevangen”


Passion for fishing.

“Jordan is a very passionate, skilled and above all very nice guy. He will make sure you catch fish.
Also the handling is excellent by his partner Galina.
Absolutely a must do on Bonaire.”


Boot verhuur met kapitein

Is vissen niet meteen wat je zoekt maar wil je wel het water op, huur dan een boot met kapitein.

De gekwalificeerde en deskundige kapitein is altijd aanwezig om je naar afgelegen snorkelbestemmingen te brengen en je te vertellen over de geschiedenis van ons prachtige eiland Bonaire. Breng je vrienden of familie mee beach-hoppen met Mako Tours, maak er een prachtige snorkeltour van en beleef een onvergetelijke tijd met de gezellige bemanning.

Deze trip is minimaal 3 uur. Dit is de minimaal vereiste tijd om van de snorkelmomenten te genieten (met minstens twee snorkellocaties), te ontspannen en naar de beste plekken te varen.

Drankjes en eten zijn niet standaard inbegrepen tijdens deze tour. Als je graag extra’s zoals alcoholische dranken, frisdranken en/of hapjes wilt hebben, neem dan gerust contact op voor alle opties.

Natuurlijk mag je jouw eigen drankjes & snacks meenemen. Mako Tours Bonaire zorgt voor flessen water, ijs en het avontuur! Zij nemen ook een GoPro mee en maken onvergetelijke onderwaterfoto’s en video’s van jou en de familie!

De bemanning creëert een ontspannen sfeer aan boord. Aanwezig zijn snorkel- & vistuig, zachte en comfortabele kussens, een schaduwrijke plek onder het zonnedak.

Wat is inbegrepen bij de tour

 • Kapitein
 • Koelboxen met ijs
 • Flessen water
 • Snorkel benodigdheden: Drijvers, maskers, vinnen, snorkel vesten en snorkels
 • Vissers benodigdheden kunnen op verzoek ook worden meegenomen

Wat is er niet inbegrepen;

 • Zonnebrand creme en andere zonnebeschermingsmiddelen zoals zonnebrillen.
 • Middelen tegen zeeziekte.
 • Eten en drinken is niet standaard inbegrepen. Je mag je eigen eten en drinken meenemen aan boord.

“If you’re looking for an incredible and fun way to explore the island of Bonaire, look no further than Mako Tours and a private charter with Captain Jordan!

During our 2-week adventure to Bonaire we scheduled several boat days with Jordan ranging from deep-sea fishing expeditions to snorkeling adventures in some of the most gorgeous reefs around the island and Klein Bonaire.

Jordan is incredibly knowledgeable and ensured all 10 members of our group felt as comfortable as possible out in the water, providing us each with all the snorkeling and fishing equipment we’d need to make the most of each day. He was eager to help us search for sea turtles, stingrays, and tons of colorful fish along the way…and when it came to our fishing adventure, he made sure that no one when went home empty-handed, cleaning and preparing the fish to ensure we could eat it that same evening.

We had an amazing few weeks with Jordan and cannot recommend booking a charter with Captain Jordan and Mako Tours enough!”


Great time

“It was great time with Jordan as our captain. We caught fish and then went snorkeling. Jordan cleaned the fish and we had them for dinner that night.”


Contact

Ophaal locatie

Deel dit artikel