Nieuws van Bonaire

Deelnemers long COVID onderzoek blij dat ze gehoord worden

Deelnemers long COVID onderzoek blij dat ze gehoord worden

Kralendijk – De deelnemers aan het  long COVID onderzoek zijn blij dat ze konden vertellen wat voor klachten ze hadden na hun besmetting met COVID-19. Bij long COVID gaat het om klachten die mensen hebben lang nadat ze COVID-19 hebben gehad. Het gaat om klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid en problemen om te concentreren. 

Het onderzoek is door de afdeling Publieke Gezondheid gedaan om te weten hoeveel mensen op Bonaire lang na besmetting nog klachten hebben. De afdeling verwacht in februari 2022 de eerste resultaten van het onderzoek te hebben. Van 15 november tot 3 december zijn ruim 500 burgers op Bonaire ondervraagd over de klachten die ze hadden. 

Meedoen

Burgers die nog aan het onderzoek mee willen doen kunnen zich aanmelden. Ze kunnen  tot en met 31 december 2021 het gratis nummer 0800 0800 bellen. Dan krijgen ze een link met de vragen die ze kunnen beantwoorden. 

Voor het onderzoek zijn burgers met en burgers zonder klachten geïnterviewd.  Een team van 30 tijdelijke medewerkers heeft de geïnterviewden vragen gesteld. 

RIVM

Alle  informatie wordt naar het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM, gestuurd. De namen van de geïnterviewden worden niet meegestuurd. Als de resultaten worden gepubliceerd, worden de namen daarin ook niet genoemd. De afdeling Publieke Gezondheid is blij dat veel mensen aan het onderzoek hebben meegedaan. Voor de afdeling is het belangrijk om in beeld te hebben wat de klachten zijn die mensen lang nog besmetting hebben. En wat voor zorg of wensen deze burgers hebben.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo