Nieuws van Bonaire

Bonaire bereikt bijna de veilige vaccinatiegrens

De officiële cijfer van het Openbaar Lichaam.

KRALENDIJK – Het Openbaar Lichaam Bonaire maakte bekend dat inmiddels 75% van alle Bonairianen volledig gevaccineerd is. 14172 mensen hebben ondertussen hun prikken gehaald in de strijd tegen het coronavirus.

Gezaghebber Rijna liet in april weten dat Bonaire streeft naar 16.000 gevaccineerden om de RIVM 85% norm te halen. Die grens komt steeds dichterbij, zeker nu 84,6% van de Bonairianen van 18 jaar en ouder minstens één prik heeft laten zetten.

Om het beoogde aantal te bereiken moeten zich nog ongeveer 2000 inwoners van het eiland zich laten inenten. Bij een groot deel van die groep gaat het om de tweede vaccinatie. Het is echter nog maar de vraag of Bonaire daadwerkelijk terugkeert naar het oude normaal. Nederland heeft de beoogde vaccinatiegraad bereikt, maar zit momenteel in een nieuwe lockdown. Ook zijn daar de ouderen die in de risicogroep vallen voor zo’n 90% gevaccineerd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo