Nieuws van Bonaire

WEB toont projecten aan delegatie I&W

WEB toont projecten aan delegatie I&W

KRALENDIJK – Demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) Cora van Nieuwenhuizen heeft afgelopen woensdagochtend een bezoek gebracht aan de waterfabriek van Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB).

Er werd een presentatie gegeven over belangrijke ontwikkelingen bij WEB, waaronder het 9de EDF-project voor de reparatie en heraanleg van 11 km irrigatie waterleiding, de nieuwe watertank bij Seru Largu en de nieuwe waterfabriek die momenteel wordt gebouwd.

Ook werd het duurzame-energieproject gepresenteerd waarvoor WEB Nederland om steun heeft gevraagd. Het realiseren van 80 procent energie uit hernieuwbare bronnen, met een speciale focus op kostenverlaging voor de bevolking.

Na de presentatie leidde Hans Staring, manager Business Unit Water van WEB, de delegatie rond in de waterfabriek in aanbouw.

De minister werd vergezeld door dhr. Kees van der Burg, directeur-generaal Mobiliteit, mw. Marjan van Giezen, afdelingshoofd en coördinerend MT-lid Cariben, Directie Luchtvaart; en mw. Monique Faverey, coördinerend beleidsmedewerker Caribisch Nederland.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo