Nieuws van Bonaire

Gedichtenwedstrijd scholieren over betekenis van vrijheid

Gedichtenwedstrijd scholieren over betekenis van vrijheid

KRALENDIJK – Sekshon Kultura, Arte i Literatura (SKAL) en afdeling Communicatie en Protocol organiseerden dit jaar binnen een werkgroep van het openbaar lichaam Bonaire een gedichtenwedstrijd onder basisscholieren over de betekenis van vrijheid.

De eerste prijs en een schooltrofee zijn op 30 juni 2021 uitgereikt aan Djuga van Voorn in groep 8A van Skol Amplio Papa Cornes. De eerste en tweede finalisten waren respectievelijk Mauro Cicilia van Basisschool Aquamarin en Andrika Rowe van Kolegio San Luis Bertran. De wedstrijddeelnemers gaven aan dat zij inspiratie ontvingen van ouders en leerkrachten.

De gedichten tonen bewustwording en inlevingsvermogen over het leed, emancipatie en hedendaagse gedwongen kinderarbeid. Het Openbaar Lichaam Bonaire en SKAL bedanken de scholen voor hun deelname. 

Binnen het Nederlands Koninkrijk herdenkt men jaarlijks op diverse manieren het slavernijverleden op 1 juli. Deze wedstrijd was hier onderdeel van.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo