Nieuws van Bonaire

Horeca en accommodaties grootste werkgevers op Bonaire

Horeca en accommodaties grootste werkgevers op Bonaire

Kralendijk – De horeca en accommodatie’s zijn met 1,6 duizend banen de grootste werkgever op Bonaire. In totaal waren er in 2019 bijna 11 duizend banen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. 

Daarna zijn de handel en zakelijke dienstverlening de grootste werkgevers op dit eiland. Vanaf 2011 is het aantal banen op Bonaire gemiddeld met 5 procent per jaar toegenomen, op Sint Eustatius met 3 procent, en op Saba met 4 procent.

Sint Eustatius en Saba

Op de andere eilanden van Caribisch Nederland zijn de aantallen werknemersbanen een stuk lager: 1 340 op Sint Eustatius, en 870 op Saba. Daarnaast is op deze eilanden de horeca niet de belangrijkste werkgever. Op Sint Eustatius is, naast de overheidssector en de gezondheidszorg, de bedrijfstak vervoer, informatie en communicatie de grootste werkgever (inclusief olieoverslag). Op Saba zijn eveneens de overheidssector en gezondheidszorg de grootste sectoren, naast het onderwijs. Dit laatste komt door een dependance van een Amerikaanse universiteit op dit eiland.

Deze cijfers zijn afkomstig van de nieuwe CBS-publicaties over banen en lonen in Caribisch Nederland.


Lees ook:

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo