Nieuws van Bonaire

VMBO leerlingen blijven thuis

VMBO leerlingen blijven thuis

Kralendijk – Op het SGB krijgen leerlingen op het VMBO van 28 september tot en met 2 oktober onderwijs op afstand.

Een aantal docenten van het VMBO zitten preventief in quarantaine omdat ze nauw contact hebben gehad met een van de twee collega’s die positief getest zijn op COVID-19. Voor deze docenten is het niet mogelijk gedurende deze periode fysiek aanwezig te zijn op school.

Het risico op besmetting voor leerlingen is klein, daarom geldt voor de leerlingen geen quarantaine. De lessen zullen zoveel mogelijk op afstand door gaan volgens het gebruikelijke rooster. 

Het VMBO van de SGB heeft zich voorbereid om onderwijs op afstand te faciliteren. Zo voorziet de school in de nodige elektronische middelen voor leerlingen om de lessen op afstand bij te wonen en zijn leraren voorbereid om les te geven vanuit thuis.

Leerlingen van leerjaar één tot en met drie zijn voorzien in elektronische middelen om vanuit huis de lessen bij te wonen. Leerlingen van het vierde leerjaar die nog niet voorzien zijn kunnen de benodigdheden begin van de week ophalen op school. 

De afdeling Publieke Gezondheid en de school zullen de komende weken nauw contact behouden, om de situatie goed te kunnen blijven monitoren.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo