Nieuws van Bonaire

Boekenkastproject ‘Fundashon Lesa ta Dushi’ opnieuw verlengd

Kralendijk – Het boekenkast project ‘Fundashon Lesa ta Dushi’ gaat door met financiële steun van Wings of Support (KLM).

‘Fundashon Lesa ta Dushi’ is blij dat zij dit jaar opnieuw hun boekenkastproject voort kunnen zetten. Er zullen 12 boekenkasten gevuld worden met verschillende nieuwe (tweetalige) boeken. Net als vorig jaar worden deze boeken gedoneerd aan verschillende crèches en kinderopvanglocaties op Bonaire.

Dit jaar wordt het project gerealiseerd met financiële steun van “Wings of Support”, met wie ‘Fundashon Lesa ta Dushi’ een vergadering had om het project te presenteren.

De kasten zullen net als de vorige keer gemaakt worden door de MBO studenten van de klassen SMG2.1, SMG2.2 en AVOK3.1. In dit timmer-, schilder- en houtbewerkingsproject leren zij ook heel veel.

‘Wings of Support’ is een onafhankelijk, particulier initiatief van medewerkers van de KLM. Zij helpen kinderen, op de bestemmingen waar deze maatschappijen op vliegen, door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp.

Het project is goedgekeurd en ‘Fundashon Lesa ta Dushi’ heeft een bedrag van €5000,- ontvangen om het project te realiseren. Er zullen dit jaar en volgend jaar 12 gevulde boekenkasten worden gedoneerd.

De rest van de financiële steun zal tevens gebruikt worden om nieuwe boeken te doneren aan de locaties die vorig jaar boekenkasten hebben ontvangen.

‘Fundashon Lesa ta Dushi’ is zeer dankbaar voor de financiële steun van ‘Wings of Support’ en de samenwerking met de studenten van de SGB en ze blijven zich inzetten om lezen te promoten onder de jeugd op Bonaire.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo