Nieuws van Bonaire

FXDC-Post: “Bonaire is afgesloten van de buitenwereld”.

 

Kralendijk – Langs deze weg wil FXDC post eenieder informeren dat sinds vrijdag 28 juni jl. geen post meer vervoerd mag worden met luchtvaartmaatschappijen die niet aan de veiligheidsvoorschriften van Bonaire International Airport (BIA) voldoen.

Rocargo

Bij navraag bij BIA bleek dat deze maatregel vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid van Nederland is opgelegd en niet eerder met FXDC Post is gecommuniceerd.

FXDC Post maakt sinds het uitvallen van Inselair gebruik van Winair. De enige vliegtuigmaatschappij die tot dusver de post van FXDC Post naar Curaçao vervoerde.

In 2018 heeft KLM ook al een embargo gelegd op alle uitgaande post en cargo met directe bestemming naar Nederland, waardoor alle post sindsdien via Curaçao omgeleid moet worden. Met deze nieuwe maatregel wordt het FXDC post haast onmogelijk gemaakt om post van Bonaire naar de overige bestemmingen te krijgen.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat alle post met Don Andres naar Curaçao verscheept zal moeten worden, wat voor een langere overkomstduur zal zorgen.

FXDC Post heeft begrip en respecteert de geldende veiligheidsvoorschriften maar vindt het bijzonder jammer dat Bonaire op deze manier min of meer afgesloten wordt van de buitenwereld. Met zulke drastische maatregelen worden in het bijzonder de klanten van Bonaire en de overige BES-eilanden de dupe.

FXDC post laat het niet hierbij zitten en is thans in overleg met Nederlandse ministeries om oplossingen te zoeken zodat ook de bewoners van de BES kunnen rekenen op een kortere overkomstduur van hun post. Er is ook overleg gaande met lokale en interinsulaire ketenpartners om z.s.m. te kijken naar korte termijn oplossingen.

FXDC Post zal de bewoners blijven informeren over de ontwikkelingen hieromtrent.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo