Bonaire

Sunfish World Championships 2019

Ingezonden door Sunfish World Championships 2019

Kralendijk – Bonaire is er trots op om de 2019 Sunfish World Championships te mogen organiseren en is mogelijk gemaakt door Maclaren. De omstandigheden zijn perfect om dit evenement te organiseren op Bonaire. Op 14 en 20 september komen topzeilers van elk land naar Bonaire om te laten zien wie het beste is. Vanaf de 21e tot de 25e laten de meesters (verschillende categorieën van 40 en ouder) en de Jeugd (U19) hun vaardigheden zien.

1200

Het evenement
Maclaren zal 72 gloednieuwe boten naar het eiland brengen om gelijkspel te creëren voor alle zeilers. Iedereen zal met identieke uitrusting varen, met als uitzondering het talent van de zeiler, die bepaald wie de snelste is. De boten beginnen vanaf het strand van het Plaza Resort, de gastheer van het evenement.  Er zullen plekken zijn om de wedstrijd zowel op het resort als vanaf de kust van Bonaire te bekijken. De Sunfish is na het evenement beschikbaar voor een speciale prijs, dus als je plannen hebt om een zeilbootje te kopen, in september is het mogelijk!

Bonaire
Met het hele jaar door passaatwinden met een gemiddelde snelheid van 15 mph in september, kijken we uit naar een geweldige wedstrijd. Bonaire heeft een lange en rijke geschiedenis op het gebied van zeilen en botenbouw. Als onderdeel van de cultuur is zeilen in vele categoriën populair, dus als je op zoek bent naar iets anders om te doen terwijl je hier bent, ga dan naar Sorobon om te windsurfen of ga naar het zuiden naar Kite Beach voor een geweldige ervaring op een kiteboard! Wil je droog blijven? We hebben zelfs landzeilen. Als dat te veel actie is, kun je ook meedoen aan een relaxte snorkel trip of een zonsondergang trip.

Blauwe bestemming (Blue Destination)
Bonaire is het eerste eiland dat erkenning krijgt als Blue Destination, Bonaire neemt de natuur en de oceaan serieus. Dit volgt op een lange lijst van primeurs, Bonaire was een pionier om het gebruik van permanente ligplaatsen te eisen in plaats van te verankeren, speervissen af ​​te schaffen, de bescherming van zeeschildpadden te bevorderen en een marine park op te richten, en dat allemaal vóór de jaren ’70. Blue Destination beschrijft een manier van denken en een manier van leven, een combinatie van onze omgeving, onze cultuur en onze economie om samen te werken aan een duurzame toekomst.
Bonaire is wereldberoemd om zijn duiken en snorkelen. Met een dergelijke geschiedenis van bewustzijn en bescherming van onze bronnen is Bonaire een topbestemming met de meeste vis- en koraaldiversiteit in het Caribisch gebied. Er zijn duikcursussen  voor duikers van elk niveau. Er zijn een groot aantal sites die vanaf de kust te bereiken zijn, of reserveer een plek met een bootduik. Huur een auto en verken ons nationaal park, of maak een begeleide eilandtour op het eiland. Wat je interesse ook is, er is genoeg te doen!

Voor alle informatie over dit evenement, ga dan naar deze website 

Deel dit artikel