Personeel & Werk

Bescheiden viering Dag van de Arbeid

Een relatief klein gezelschap woonde de officiële viering bij. Foto: BES-Reporter
DSC_0249

Een relatief klein gezelschap woonde de officiële viering bij. Foto: BES-Reporter

Kralendijk- Een relatief klein gezelschap woonde vandaag de officiële viering van de Dag van de Arbeid bij in restaurant Eddy’s. Behalve de diverse vakbonden waren er leden van de bedrijfsvereniging BBE, gedeputeerden Tjin-Asjoe en Den Heyer en leden van de pers aanwezig.

Toch was de stemming goed. In een aantal korte toespraken werd gememoreerd aan de zaken die naar de mening van vakbondskoepel Union di Sindikatonan Boneriano (USIBO) het afgelopen jaar werden bereikt. De vakbonden zijn vooral tevreden over het feit dat het Centraal Dialoog waarbij werkgevers, bonden en de overheid samen afspraken maken over zaken die van belang zijn op de arbeidsmarkt en dus werknemers op het eiland, weer op gang kwam.

Ook werd gedurende de bijeenkomst afscheid genomen van vertrekkende USIBO-voorzitter Charles Mercelina, terwijl zijn opvolger, Mavis Albertus, officieel welkom werd geheten. Zowel Mercelina als de eerste voorzitter van USIBO, Marcelino (Chaly) Anthony kregen een oorkonde uitgereikt als teken van waardering voor het werk in de afgelopen jaren.

Gedeputeerde Nina Den Heyer van Sociale Zaken wees op het belang van werk in de bestrijding van armoede, maar gaf ook aan dat het een algemeen bekend feit was dat op de eilanden het arbeidsethos nog wel wat verder kon verbeteren.

Namens werkgeversvereninging BBE vergeleek Eddy Carillo Jr. de werknemers als de motor van de onderneming. “Stel dat de werkgever het stuur is en de organisatie in de juiste richting stuurt, dan zou men nog niet ver komen zonder de motor (de werknemers) die het werk verrichten”, aldus Carillo. Carillo vindt het belangrijk dat af en toe ook stil wordt gestaan bij het belang van werknemers die dag in dag uit het werk binnen de bedrijven verrichten.

Na het officiële gedeelte volgde een gezellig samenzijn waarin de aanwezigen verder met elkaar in gesprek gingen onder genot van een hapje en een drankje.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo