Nieuws uit Nederland

Politieke Partij ERA NOBO valt uiteen voor zij begint

Maar liefst zes promintente partijleden hebben hun ontslag ingediend bij ERA Nobo

Era nobo leden stappen op

Maar liefst zes promintente partijleden hebben hun ontslag ingediend bij ERA Nobo

Foto: Live99FM.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Het voortbestaan van de nieuwe politieke partij ERA NOBO, die zich op 22 januari 2019 nog met verve presenteerde als het nieuwe alternatief op het eiland, lijkt al in gevaar voordat zij goed en wel is begonnen.

De partij, geleid door Eric Soleana, zag gisteren maar liefst 6 prominente partijleden opstappen. Er bestond, sinds de presentatie van de lijst een goede week geleden, de nodige irritatie over met name het leiderschap van Soleana, dat door enkele partijleden werd bestempeld als ‘dictatoriaal’. Daarnaast vonden de opgestapte leden dat Soleana eerder gedane beloften niet waarmaakte, hetgeen werd gezien als een veeg teken voor de partij goed en wel uit de startblokken kwam.

Het massale vertrek van de partijleden roept vraagtekens op over deelname van de partij bij de aankomende verkiezingen voor de eilandsraad, zeker omdat komende week de lijst officieel moet worden aangeboden.

Ontslagbrief

De ontslagbrief, pikant genoeg wel op het briefhoofd van ERA NOBO, werd getekend door Imarisha Hagens, Edwina Molina, Mirchonella Winklaar, Michaelangelo Domacassé, Jay Frans en Ferdinand Bernabela.

Partijleider Soleana leek vooralsnog niet onder de indruk van het weglopen van het overgrote deel van zijn partijkader. Volgens Soleana gaat het om een “vooropgezette actie” van mensen die de partij schade toe willen brengen. “Ik raad iedereen aan om ver weg te blijven van Edwina Molina en haar dochter (Imarisha Hagens, red), want die manipuleren de boel”, aldus Soleana.

Volgens Soliana zal ERA NOBO nu ‘sterker dan ooit’ de verkiezingen ingaan. Soleana en ERA NOBO worden gezien als tegenstanders van de huidige koers van het eiland, die zij beschouwen als te zeer gedomineerd door Nederland.

Deel dit artikel