Nieuws van Bonaire

Rincon City opvallende stijger in prijsvergelijker december

In de maandelijkse prijsvergelijker van consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB en het ministerie van Economische Zaken,  blijft de rangschikking van de vier goedkoopste en de vier duurste supermarkten stabiel. In de middengroep verschuift er nog wel eens wat. Zo heeft Rincon City zijn inkoopbeleid aangescherpt en heeft nu ook goedkopere alternatieven voor de dure A-merken in het assortiment. De supermarkt is daardoor flink goedkoper is geworden en steeg van de negende naar de vijfde plaats. Lucky Supermarket, in augustus nog een van de goedkopere supermarkten, schuift langzaam op richting de duurdere supermarkten. 

Als we het geheel van de 15 supermarkten bekijken gebeurde er in december weinig met de prijzen in vergelijking met die van november. In een aantal supermarkten was een gemiddelde prijsdaling van het pakket te zien en bij de resterende supermarkten werd het gemiddeld duurder of bleef het gelijk. Enkele supermarkten die in november duurder waren geworden, hebben dit in december weer gecompenseerd met prijsverlagingen. 

De waarnemers zagen dat de goedkopere merken in december nogal eens uitverkocht waren. Dat is een aanwijzing dat steeds meer consumenten bewust kiezen voor de goedkopere alternatieven. Als het goedkopere merk is uitverkocht is er vaak alleen een veel duurder merk beschikbaar. Dat zorgt voor grote prijsschommelingen voor bepaalde producten in een supermarkt. 

Per supermarkt zijn de prijzen van de producten te vinden op www.unkobon.org. 


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo