Nieuws van Bonaire

Inspecteur Hodge nieuwe Chef Basispolitiezorg Statia

Inspecteur Robelto Hodge is met ingang van 1 juli 2018 de nieuwe chef van de basispolitiezorg op Sint Eustatius. Dit werd bevestigd tijdens een speciale installatieceremonie op zondag. Aanwezig waren het management van de politie van Caribisch Nederland, collega’s en partners in de justitieketen, familie en vrienden. Inspecteur Hodge volgt Inspecteur Maurice van Velzen op die deze positie de afgelopen vier jaar heeft bekleed.

Commissaris Jose Rosales, korpschef van de politie voor Saba, Sint Eustatius en Bonaire, zei dat hij zeer tevreden en trots is dat deze dag is gekomen, en dat inspecteur Hodge zich heeft bewezen na het met succes voltooien van twee jaar opleiding ter voorbereiding op deze verantwoordelijkheid. In zijn toespraak zei de nieuwe chef van de basispolitiezorg: “Ik leid hier een team op Sint Eustatius. Ik ken mijn team. De meerderheid van de teamleden op Sint Eustatius zijn zonen en dochters van het eiland. Dit team is stabiel en geïntegreerd in de Statiaanse gemeenschap. De kinderen, broers en zussen, ouders en vrienden waarmee we zijn opgegroeid, kennen ons en wij kennen hen. Ik ben volledig in staat om die connectie tussen mijn collega’s en mijzelf en ook tussen de gemeenschap en mezelf te bewaren, los van mijn rol als chef basispolitiezorg. Sommigen zien dit misschien als een uitdaging; Ik zie dit als een voordeel.”

Hodge is een 28-jarige veteraan die zijn carrière begon bij de politie op St. Maarten in 1990. Hij verhuisde in 1995 naar St. Eustatius. Samen met het grootste deel van het huidige team werd hij in 2010 overgeplaatst naar de politie van Caribisch Nederland. Zijn voorganger inspecteur Maurice van Velzen leidt nu de KMar-eenheid (grenscontrole) op Saba en Sint Eustatius.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo