Sport & Vrije tijd

Bonaire tekent intentieverklaring met Universidad Autónoma

Kralendijk – Gedeputeerde Rolanda Hellburg-Makaai heeft afgelopen 9 mei een intentieverklaring met de Universidad Autónoma van het Dominicaans Republiek getekend. Deze intentieverklaring is geldig voor 3 jaar.

Bonaire en de Universidad Autónomo zullen binnen de komende 3 jaar een plan van aanpak opstellen om te concretiseren hoe wij meer kunnen gaan samenwerken op academisch, sport en cultureel gebied. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een culturele uitwisseling, de mogelijkheden voor Bonairiaanse studenten om binnen de regio te studeren, uitwisseling van educatief materiaal, sportklinieken, nieuwe mogelijkheden op sportgebied etc.

Na wederzijdse goedkeuring van het plan van aanpak wordt er een samenwerkingsovereenkomst getekend om gezamenlijk het plan uit te kunnen voeren.

De Universidad Autónoma is opgericht op 28 oktober 1538. Het is de grootste universiteit van het Dominicaanse Republiek en telt ongeveer 200.000 studenten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo