Ruimtelijke ordening & bouw

Renovatie pieren Kralendijk dit jaar van start

Kralendijk – De renovatie van de pieren van Kralendijk zal rond november van dit jaar van start gaan. Vorige maand is de samenwerkingsovereenkomst tussen Rijkswaterstaat, het Openbaar Lichaam Bonaire en de Port of Amsterdam International getekend.

Port of Amsterdam International is in opdracht van Rijkswaterstaat integraal verantwoordelijk voor de uitvoering van het noodherstel. Dit doen zij in nauw overleg met het Openbaar Lichaam Bonaire.

De huidige staat van de pieren van Kralendijk zijn dankzij veroudering, gebruik en  weersomstandigheden op Bonaire in slechte staat. Noodreparaties zijn dan ook noodzakelijk om de veiligheid te kunnen waarborgen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt hiervoor ongeveer 9 miljoen euro beschikbaar.

Er wordt onderzocht of binnen het budget in het verlengde van de zuidpier extra afmeerpalen kunnen worden geplaatst om de grote cruiseschepen te kunnen afmeren die Bonaire nu al aandoen. Dit noodherstel zorgt ervoor dat de pieren veilig blijven tenminste voor de komende 10 jaar. Verwacht wordt om rond November te starten met het verlagen en repareren van de Middenpier ten behoeve van RoRo afhandeling. Er word getracht de renovatie van de Zuidpier buiten het cruiseseizoen te voltooien. Al met al zal het noodherstel ongeveer een jaar kunnen duren.

Naast het noodherstel  onderzoekt Port of Amsterdam in samenwerking met het Openbaar Lichaam Bonaire ook de mogelijkheden voor professionaliseren van de havenorganisatie en infrastructuur.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo