Bonaire

Plannen voor nieuw hotel Sunset Beach terrein lijken concreet te worden

Op internet circuleert een foto die een impressie geeft van het te bouwen resort.
chogogo time to smile resort

Op internet circuleert een foto die een impressie geeft van het te bouwen resort.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Na een lange periode van stilte lijkt de bouw van een nieuw resort op het terrein van het voormalige Sunset Beach Hotel toch van start te gaan. Op sociale media circuleerden vandaag foto’s van de nieuwbouw die als naam ‘Chogogo Time to Smile’ resort mee zou krijgen.

Automobilisten die dezer dagen het voorbij de rotonde op Hato reden konden al zien dat er enige beweging was: er werden door aannemer Haafkes drie containers geplaatst die in elk geval lijken te suggereren dat de bouw binnenkort van start zal gaan.

Er rust tot op heden nog geen zegen op pogingen om het gunstig gelegen terrein te ontwikkelen. Eerder nam Divi Resorts een optie op het terrein waar het voormalige Hotel Bonaire -later geëxploiteerd door zakenman Hugo Gerharts onder de naam Sunset Beach Hotel, stond. De optie van Divi Resorts kwam tot stand vlak voor de kredietcrisis van 2008/2009, waardoor de hotelexploitant terugkwam van de plannen op het terrein een nieuw resort te bouwen.

De gebouwen van het voormalige Sunset Beach Hotel werden gesloopt toen het, na een periode van geruime leegstand, het hoofdgebouw in de brand vloog en een gevaar opleverde voor de bezoekers van het strand. Ook het naast Harbour Village gelegen Eden Beach Resort had plannen voor uitbreiding en nam daarom een optie op één van de kavels die door Bonaire Overheidsgebouwen (BOG) werden gesleten aan potentiële projectontwikkelaars. Eden Beach is echter nooit begonnen met de daadwerkelijke bouw op het terrein.

De bouw van Chogogo Resort zou een aanzienlijke uitbreiding van de kamers op het eiland betekenen. Daarnaast kan het resort zorgen voor flink wat extra werkgelegenheid. Hoewel recent uit een onderzoek van Regioplan bleek dat de werkeloosheid onder de beroepsbevolking in zijn totaliteit relatief laag ligt, is er wel een groot tekort aan banen voor jongeren en voor relatief lager opgeleiden op de arbeidsmarkt.

Chogogo runt op Curaçao in partnership met Tui al jarenlang een succesvolle hoteloperatie op Curaçao. Chogogo is eigendom van het ondernemersechtpaar Hans en Gertrude Schellevis.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo