Ruimtelijke ordening & bouw

Pos Flor di Cuba als eerste waterput hersteld

pos-flor-di-cuba

Kralendijk,  .. december 2016. Het bestuurscollege heeft onlangs de watertank en de windmolen van Pos Flor di Cuba laten herstellen. Het plan is om volgend jaar meer dan vijftien waterputten op te knappen. Op dit moment verkeert een deel van de openbare windmolens en watertanks in zo’n slechte staat, dat ze niet kunnen worden gebruikt.

Rocargo

Binnenkort zullen de waterputten van Pos Bara di Karta, Pos Wanapa, Pos Rincon en Pos Fontein worden aangepakt. Er is gekozen voor waterputten die veel worden gebruikt door kunukero’s en waarvan het water een laag zoutgehalte heeft. Verder is gekeken naar een goede spreiding over Bonaire.

Het herstel van de waterputten maakt deel uit van het project ‘Erosiebestrijding en natuurherstel’. Binnen het project worden ook alle belangrijke dammen rond Kralendijk en Rincon aangepakt. Daarnaast zal de natuur rond saliña’s en diabaasafgravingen worden hersteld en versterkt.

De directie Ruimte en Ontwikkeling en BAAB BV voeren het project ‘Erosiebestrijding en natuurherstel’ uit in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken met de zogenoemde natuurgelden.

pos-bara-di-karta

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo