Politiek & Bestuur

Minister Jet Bussemaker (OCW ) brengt werkbezoek aan Caribisch Nederland

portretfoto-bussemaker

Van 27 november tot en met 1 december brengt Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een werkbezoek aan Caribisch Nederland. Zij zal op 28  november op Sint Eustatius de derde Onderwijsconferentie van Caribisch Nederland openen. 

Deelnemers aan de conferentie zijn de gedeputeerden van onderwijs van de eilanden,  directie- en bestuursleden van alle  scholen voor basis-,  voortgezet en beroepsonderwijs in Caribisch Nederland, vertegenwoordigers van de Sociale Kanstrajecten, de onderwijszorginstellingen, de ROA (Raad voor Onderwijs en Arbeidsmarkt) en de leerplichtambtenaren.  De conferentie wordt afgesloten met de vaststelling en  ondertekening van de Tweede Onderwijsagenda Caribisch Nederland 2017- 2020.

Ook zal de minister op Sint Eustatius de gerestaureerde slavenarchieven aan de gezaghebber overhandigen. Deze zijn met financiering van het ministerie van OCW volledig gerestaureerd.

Op 29 november verricht zij de officiële opening van de gerenoveerde Bethel Methodist School. Verder brengt de minister een bezoek aan andere scholen, aan de Mega D Youth Foundation (naschoolse opvang) en aan het Caribbean Netherlands Science Institute (CNSI) op Sint Eustatius.

De minister vertrekt in de loop van  29 november naar Saba. Daar bezoekt zij de scholen voor primair en voortgezet onderwijs en de stichting Body, Spirit en Mind.

Op 30 november komt zij aan op Bonaire, waar zij op 1 december de nieuwbouw van Brede School Papa Cornes officieel zal openen. Aansluitend bezoekt de minister de mbo afdeling van de Scholen Gemeenschap Bonaire (SGB). Verder staat op het programma een gesprek met de stichting EQ Bonaire (LGBT) en bezoekt zij Mangazina di Rei. Daarna vertrekt de minister naar Aruba.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo