Algemeen

Rijbewijs

Bonaire heeft een lokaal rijbewijs. Het omzetten hiervan gebeurt bij Buro Burgerzaken en dit is verplicht wanneer je ingeschreven staat in Bonaire.

Woon je op Bonaire, dan moet je zodra je een lokaal identiteitsbewijs hebt, je Nederlands rijbewijs om wisselen voor een rijbewijs uitgegeven door het Eilandgebied Bonaire. Je hoeft geen examen of proefrit af te leggen wanneer je een geldig rijbewijs hebt uit Nederland, Suriname, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en overige BES eilanden. Verder moet je een medische verklaring  overleggen die niet ouder is dan 2 maanden en een identiteitsbewijs. Daarna kan het aangevraagd en opgehaald worden bij Burgerzaken. De kosten hiervoor zijn $50,00

Gedurende een vakantieverblijf kun je gewoon met een Nederlands rijbewijs rijden.
Op de website van de lokale overheid staat een brochure met de volledige informatie, je kunt deze lezen onder de volgende link:  Openbaar Lichaam Bonaire
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo