Kunst, Cultuur en muziek

Luigino Luis Moka wint Kanto Krioyo 2024

Kanto Krioyo 2024-Luigino Luis Moka winnaar | Foto's Monalisa Domacasse

KRALENDIJK – In het kader van de cultuurmaand april en als opmaat naar Dia di Rincon, dat op 30 april gevierd wordt, vond de Kanto Krioyo 2024 zangwedstrijd plaats. Deze avond, die een groot publiek trok, kroonde Luigino Luis Moka tot winnaar met zijn lied over de traditionele doop van poppetjes. Aan de finale deden 18 kandidaten mee, waarbij Edson Frans de tweede finalist werd, gevolgd door Rayshantal Coffie en Johnny Vlijt op de derde en vierde plaats. Gefely Vlijt eindigde als vijfde finalist.

De Kanto Krioyo 2024, een belangrijk onderdeel van de vieringen rondom de cultuurmaand april op Bonaire, heeft dit jaar weer laten zien hoe rijk en divers de lokale cultuur is. Het evenement, dat jaarlijks wordt gehouden ter ere van Dia di Rincon, brengt de gemeenschap samen rondom de liefde voor muziek en traditie. Luigino Luis Moka wist de jury en het publiek te overtuigen met zijn unieke vertolking van een traditioneel thema, waarbij de doop van poppetjes centraal stond.

Foto’s Monalisa Domacasse

Dayron Coffie
Emma Sint Jago
Mika Janga
Wesley “Wewe” Sint Jago
Jurien Ascencion
Sisi Janga
Johnny Vlijt
Suradno Mercera
Sigmaira Mercera
Gefely Vlijt
Danisha Martijn
Rayshantaly Coffie
Cliftenjohn Martines
Swenthely Mercera
Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo