Nieuws van Bonaire

Unieke veiling voor een groener Bonaire

De kassen van Tera Barra | Foto ABC Online Media

Kralendijk – De stichting Tera Barra organiseert op zaterdag 23 maart een liefdadigheidsveiling van vele tientallen uiteenlopende en unieke kunstvoorwerpen, objecten en excursies. Met de opbrengst wil de stichting een mini-graafmachine aanschaffen. Hiermee kan de stichting duizenden inheemse bomen op een professionele manier op ons eiland uitplanten. De locatie van deze speciale veiling is op een spectaculaire plek aan zee.

Onder de hamer komen: schilderijen, kunstvoorwerpen, keramiek, zeiltochten, diners, excursies, een zeilbootje, hotelovernachtingen en nog veel meer. De veiling op 23 maart begint om 18.00 uur. Tijdens de avond wordt er een acht gangen ‘walking dinner’ geserveerd en er is een open bar. Life music maakt de avond compleet. Kaarten zijn te koop bij Harbourtown Real Estate (maandag t/m vrijdag) en de heemtuin Tera Barra (donderdag t/m zaterdag).

Naast deze veiling is er ook een digitale veiling met vele tientallen speciale kavels. De online veiling staat nu al open voor uw biedingen. Op de Facebook-pagina van Tera Barra vindt u alle informatie en kunt u een bod doen. (www.facebook.com/TeraBarra) Het aanbod bestaat onder meer uit: kunstvoorwerpen, keramiek, chartertochtjes op land of op zee, kajaktochtjes, gegidste duiken, hotelovernachtingen, ontbijten, diners, professionele fotosessies, potten lokale honing en natuurlijk lokale inheemse bomen.

De opbrengst van de beide veilingen komt geheel ten goede aan Tera Barra. De Stichting Tera Barra heeft als doel om de droge tropische bossen van Bonaire te herstellen en uit te breiden en Bonaire groener te maken. De mini-graafmachine, die Tera Barra wil inzetten voor het graven van ruime plantgaten voor duizenden inheemse bomen, komt daarbij goed van pas. Tera Barra omvat momenteel een educatieve heemtuin van vijf hectare, een grote kwekerij van inheemse bomen en een bezoekerscentrum. In de afgelopen jaren zijn al vele duizenden inheemse bomen op het eiland uitgeplant.

Deel dit artikel