Nieuws van Bonaire

Tourism Corporation Bonaire verwacht doelstellingen voor 2023 te behalen

Mercera neemt zijn toehoorders mee op een verkenning in vogelvlucht van de belangrijkste kengetallen van het toerisme tot en met november van dit jaar. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – De Tourism Corporation Bonaire (TCB) verwacht dat tegen het eind van het jaar de doelstelling uit het Strategisch Tourism Plan worden behaald, als het gaat om het aantal verblijfstoeristen.

Dat vertelde TCB directeur, Miles Mercera, vorige week gedurende een gezamenlijke persconferentie met de belangrijkste stakeholders, waaronder het Openbaar Lichaam Bonaire, de Flamingo Luchthaven, de Bonhata en het havenkantoor.

Of het aantal toeristen dat voor 2023 werd voorzien in het strategisch toerismeplan ook daadwerkelijk wordt behaald, hangt nog af van het verloop van de maand december, maar de vooruitzichten wijzen daar volgens Mercera wel op. 

In de maand november 2023 bezocht een totaal van 13.910 verblijfsbezoekers het eiland. “Tot nu toe heeft Bonaire dit jaar 153.501 verblijfsbezoekers verwelkomd, waarmee de cijfers voor dezelfde periode in 2019 en 2022 overtroffen worden”, aldus Mercera. 

Goede vooruitzichten

Vooruitkijkend naar 2024 verwacht de TCB-directeur een stijging in het eerste kwartaal, die wordt toegeschreven aan uitgebreide vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen uit de Verenigde Staten en extra stoelenaanbod van luchtvaartmaatschappijen tussen de eilanden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo