Nieuws van Bonaire

Commandant der Zeemacht Caribisch Gebied bezoekt Bovenwinden

Commandant Boots woonde op St. Eustatius de feestelijkheden rondom Statia Day bij

ORANJESTAD – Afgelopen week bezocht de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied en tevens Directeur Kustwacht Caribisch Gebied, Frank Boots, de Bovenwindse eilanden. 

Tijdens zijn bezoek maakte Boots kennis met de nieuwe Gouverneur van Sint Maarten, Ajamu Baly. Na de kennismaking voer hij met een kustwacht vaartuig naar Saba waar hij Gezaghebber Jonathan Johnson ontmoette. Hierbij waren ook het hoofd kustwachtsteunpunt van Sint Maarten, Roberto Levenstone, en Arie Noordam, Commandant van het Detachement Sint Maarten, aanwezig.

Tijdens het bezoek aan de Gezaghebber werd er gesproken over diverse veiligheidsonderwerpen en inzet van de Kustwacht rondom Saba. Later op de dag voer de kustwachtcutter Poema de delegatie naar Sint Eustatius voor het bijwonen van de festiviteiten van Statia Day op 16 november. 

Daar werd de delegatie verwelkomt door regeringscommissaris Alida Francis en was de delegatie aanwezig bij de herdenking van de ‘First Salute’. Met dit saluut, 246 jaar geleden, erkende Nederland als eerste land de Verenigde Staten. Dat gebeurde met het afvuren van de fameuze ‘first salute’ voor de rede van Oranjestad. 

Daarnaast werd op deze dag het Emergency Operations Centre (EOC) officieel geopend. Voor de viering van de Statia Day hield de Kustwacht een Open Dag op Sint Eustatius waarbij bezoekers een rondleiding op de kustwachtcutter Poema konden krijgen en de patrouilleboten van de Kustwacht, de Metal Sharks uitvoerig konden bezichtigen.

Waardevol

Terug op Sint Maarten ontmoette Frank Boots op vrijdagmorgen de Minister President Silveria Jacobs. Tijdens het gesprek stonden diverse Kustwacht en Defensie aangelegenheden op de agenda. Het was een waardevol werkbezoek aan de Bovenwindse eilanden waar met diverse partners werd gesproken op het gebied van veiligheid, om de banden verder te versterken en samen te werken in het Caribisch gebied.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo