Nieuws van Bonaire

Delegatie Eerste Kamer komt aan op Saba

Delegatie Eerste Kamer komt aan op Saba
De delegatie bij het zonnepark, nabij het vliegveld. Photo: Openbaar Lichaam Saba

FLAT POINT- SABA- Op zondag is de Eerste Kamer delegatie, die momenteel het Caribisch gebied bezoekt, aangekomen op Saba. Bij aankomst uit Sint-Maarten werden de 13 senatoren, allen lid van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties, welkom geheten door gezaghebber Jonathan Johnson, eilandsecretaris Tim Muller en directeur Veiligheid en Juridische zaken, Gerald Simmons en luchthavenmanager Maegan Hassell.

Hassell gaf uitleg over het voltooide luchthavenrenovatieproject, inclusief het opnieuw bestraten van de start- en landingsbaan. Saba Electric Company (SEC) President Director Dexter Johnson en Managing Director Mark Zagers gaven achtergrondinformatie over het zonnepark op de luchthaven en de energie agenda van Saba voor de komende jaren. 

Ook in de middag werd een afwisselend programma afgewerkt. 

Trail

In de weinige vrije uurtjes van de middag liep een deel van de delegatie de Mary’s Point trail, begleid door onder meer gezaghebber Johnson, eilandssecretaris Muller en parkwachter James Johnson van Saba Conservation Foundation. 

Op maandag 28 februari heeft de delegatie een serie ontmoetingen met het bestuurscollege, de eilandsraad en diverse stakeholders. 

De Senaatsdelegatie bestaat uit: Paul Rosenmöller (Delegatieleider), Senatoren Toine Beukering, Annemarie Jorritsma-Lebbink, Ria Oomen-Ruijten, Boris Dittrich, Jeroen Recourt, Arda Gerkens, Peter Ester, Peter Nicolai, Martina Baay-Timmerman, Peter Schalk, Jeroen de Vries, Antonius Raven, en commissiesecretaris Fred Bergman en staflid Maarten van Rooij.

Deel dit artikel