Nutsvoorzieningen

Bonaire getroffen door totale stroomuitval

KRALENDIJK – Bonaire werd op zaterdag, kort voor het middaguur, getroffen door een eilandbrede stroomuitval, ofwel een zogenaamde totale black-out.

De onderbreking van de stroomvoorziening duurde in totaal zo’n 4,5 uur. Kort voor half vijf in de middag werden de eerste wijken weer van stroom voorzien.

Rocargo

Distributeur WEB kon aan het eind van de middag nog niet goed aangeven wat de storing had verzoorzaakt, hoewel het bedrijf eerder op de middag wel meldde te denken de reden van de uitval op het spoor te zijn. Tegen half 6 liet WEB weten dat inmiddels zo’n 60% van het eiland weer van stroom was voorzien.

Informatie

Het bedrijf hield gebruikers, van kort na de eerste problemen, via Sociale Media keurig op de hoogte van de situatie en de vorderingen die werd gemaakt bij het verhelpen van de storing. Laat in de middag werd nog gewerkt aan de heraansluiting van de laatste wijken. De stroomstoring is rond 18:50 uur opgelost voor geheel Bonaire.

Een eilandwijde stroomstoring komt op Bonaire de laatste jaren nog maar zeer zelden voor.

Deel dit artikel