Nieuws van Bonaire

Varkenspest in Dominicaanse salami

Varkenspest in Dominicaanse salami

De Afrikaanse varkenspest is op Bonaire aangetroffen in salami uit de Dominicaanse Republiek. Dat maakt het Curaçaose ministerie van Volksgezondheid GMN bekend in een persbericht. 

Het virus is erg besmettelijk en varkens sterven eraan, maar er is geen besmettingsgevaar voor mensen. Op vliegveld Hato op Curaçao wordt elk jaar gemiddeld 900 kilo aan varkensvleesproducten van passagiers uit de Dominicaanse Republiek in beslag genomen. Maandelijks komen er meer dan 40 vluchten uit Santo Domingo. 

Het ministerie op Curaçao roept reizigers op om geen varkensvleesproducten zoals salami, chorizo of karbonade mee te nemen. Het is ook verboden. Er is anders een groot risico dat lokale veehouders op het eiland straks met het virus te maken krijgen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo