Nieuws van Bonaire

Ziekenhuis Curaçao luidt de noodklok om Ic-capaciteit

Ziekenhuis Curaçao trekt aan de noodklok om IC-capaciteit

WILLEMSTAD – Het CMC-ziekenhuis op Curaçao luidt de noodklok. Alle zestien Ic-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu 17 mensen intensieve zorg nodig hebben. Op de covid-afdeling is het ook vol, daar liggen 37 patiënten.

Elf patiënten op de IC liggen aan de beademing omdat ze zelf niet meer kunnen ademen. Hun situatie is zorgelijk. Van de 17 IC-patiënten zijn slechts twee gevaccineerd.

1200

De bovenstaande video, die het CMC gisteren verspreidde om duidelijk te maken dat de IC-situatie nijpend is, spreekt niet over een oplossing, mochten er vandaag meer patiënten intensive zorg nodig hebben.

Gisteren zijn twee patiënten in het CMC overleden aan de gevolgen van corona. Sinds het begin van de golf van besmettingen met de omikron-variant op 15 december zijn 28 mensen om het leven gekomen vanwege hun coronabesmetting. Er kwamen twee nieuwe patiënten bij in het CMC, maar door het overlijden van de twee anderen liggen er nog steeds 54 covid-19 patiënten.

Op Bonaire liggen momenteel tien covid-19 patiënten in het ziekenhuis.


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo