Nieuws van Bonaire

Toerismesector Bonaire toont stevig herstel

Toerismesector Bonaire toont stevig herstel
BONHATA Directeur Veroesjka de Windt. Photo: Archief ABC Online Media

KRALENDIJK- De omzet van de toerismesector op Bonaire is alweer bijna compleet hersteld van de schade toegebracht door de Covid-19 Pandemie. Dat wijzen cijfers uit van de Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA), die zij heeft verzameld middels een enquête onder haar leden. 

Van de leden geeft 73% aan dat dat hun bedrijf weer hersteld is als het gaat om omzet. Vergeleken met het jaar 2019 heeft ook meer dan twee derde van de leden (69%) op dit moment zelfs een betere omzet. 

Rocargo

Hoewel de leden begin dit jaar nog aangaven in een enquête een gemiddeld omzetverlies te hebben geleden van 61% in 2020, zijn ze nu weer een stuk optimistischer. Dit hoogseizoen verwacht bijna twee derde van de leden (65%) dan ook dat ze een betere omzet zullen hebben dan in 2019. Zo’n 8% van de leden geeft aan dat de omzet nog niet hersteld van 2020.

Voorzichtig

Veroesjka de Windt, directeur van BONHATA, zegt: “Met deze resultaten kunnen we voorzichtig zeggen dat de meeste leden van BONHATA weer aan het opkrabbelen zijn na 2020. De corona-pandemie heeft de economie van Bonaire zwaar geraakt, juist omdat het toerisme zo’n belangrijke sector is op het eiland en reizen ontmoedigd werd. Hoewel de corona-pandemie nog niet voorbij is, zien we dat het aantal vluchten en de bezoekersaantallen weer toegenomen zijn. Nu er recentelijk nieuwe maatregelen voor bezoekers uit Nederland en de VS zijn aangekondigd op Bonaire, moeten we nog wel afwachten of het hoogseizoen wordt wat we hadden verwacht.”

Deel dit artikel