Nieuws van Bonaire

Groep vijf basisschool plant bomen samen met STINAPA

Groep 5 basisschool plant bomen samen met STINAPA

KRALENDIJK- Leerlingen uit groep vijf van diverse basisscholen hebben afgelopen week samen met STINAPA bomen geplant bij de ingang van het Washington-Slagbaai Nationaal Park. 

Het is alweer voor de twaalfde keer dat STINAPA de actie onderneemt met de leerlingen van de basisschool. In het kader van de Covid-preventie vindt de actie niet op één dag plaats, maar verspreid over vijf dagen. 

De leerlingen leren niet alleen hoe ze thuis ook bomen kunnen planten, maar ook hoe deze verzorgd moeten worden. Op deze manier wordt ook buiten het nationaal park gewerkt aan de herbebossing op het eiland. 

Terra Barra

De boompjes die zijn uitgezet zijn ter beschikking gesteld door Terra Barra, dat zich onder meer bezig houdt met het opkweken en uitzetten van inheemse boomsoorten op het eiland. Op deze manier wordt gewerkt aan de herbebossing van het eiland. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo