Luchtvaart & Reizen

EZ Air ontvangt tweede Saab toestel

De N417XJ streek kort voor acht uur in de ochtend neer op Curaçao International Airport. Foto: Roger Cannegieter.

WILLEMSTAD- Vanochtend is op de luchthaven van Curaçao het tweede Saab toestel geland. Het toestel vetrok in de vroege ochtenduren uit Fort Lauderdale, Florida en landde om iets voor acht uur in de ochtend lokale tijd.

EZ Air verwacht het toestel binnenkort reeds in te kunnen zetten. De inzet van het toestel is belangrijk voor de start van de vluchten tussen Bonaire/Curaçao en de Colombiaanse stad Medellín, die begin december van start gaat. Overigens zullen de toestellen ook op de anderen routes, zoals die tussen de eilanden, worden ingezet.

Het eerste Saab-toestel, dat enkele weken geleden aankwam, is inmiddels operationeel. Volgens EZ Air directeur René Winkel, zijn de ervaringen tot zover positief. “Wij krijgen veel positieve feedback van passagiers die al met het toestel hebben gevlogen. Het is ruim en relatief stil”.

Netwerk

De Saabtoestellen bieden EZ Air de mogelijkheid het netwerk verder uit te breiden. Momenteel biedt EZ Air geregelde vluchten aan tussen de ABC-eilanden en het Colombiaanse Barranquilla. Vanaf 2 december komt daar Medellín bij. Op charterbasis vliegt EZ Air ook regelmatig naar St. Eustatius en naar anderen bestemmingen in de regio. Ook worden, af en toe, chartervluchten binnen Colombia uitgevoerd in opdracht van derden.

Deel dit artikel