Vakantie en reis nieuws

Wat kun je doen op Bonaire?

Als je op Bonaire woont dan ken je het mooie eiland natuurlijk al lang. De kans is bovendien groot dat je denkt dat je het hele eiland al hebt verkend, maar toch kan dit nog wel eens vies tegenvallen. Er is namelijk zoveel te doen op Bonaire, wat uiteraard handig is in deze tijden van de pandemie. Hierdoor is het relatief lastig om het vliegtuig te pakken om op vakantie te gaan naar een ander land, dus je zou in je auto door Bonaire kunnen trekken. Je moet dan wel een autoverzekering hebben. Het afsluiten van je autoverzekering is namelijk verplicht als je een autobezitter bent. Vervolgens kun je de onderstaande dingen doen op je eigen eiland. 

Roze flamingo’s 

Bonairianen houden zonder twijfel van roze flamingo’s. De luchthaven van het eiland is nota bene naar dit dier vernoemd. Het is dan ook zeker mogelijk om op Bonaire roze flamingo’s te spotten. Deze mooie en opvallende dieren krijgen hun kleur van het bètacaroteen dat aangetroffen wordt in de groene algen en artemia, wat de flamingo’s met alle plezier eten. Dit zorgt er dan ook voor dat de oudere flamingo’s over het algemeen meer roze veren hebben dan hun jongere soortgenoten. Op Bonaire kun je de roze dieren het beste spotten bij Goto Lake, wat in het noorden van het eiland ligt, en Pink Beach, dit ligt juist in de buurt van de zoutvlakten. Blijf wel in je auto!

Zoutpiramides 

Al eeuwenlang is Bonaire het centrum van de zoutindustrie in het Caribisch gebied. Dit begon wanneer zout water uit de Caraïben in een reeks verdampingsvijvers wordt gezogen. Gedurende 12 maanden lang neemt het zoutgehalte van de pekel toe naarmate de wind en zon het water verdampen. Uiteindelijk resulteert dit in roze gekleurde bergen die ongeveer een tiende van de totale oppervlakte van Bonaire beslaan. Met Sunwing Experiences kun je op excursie gaan naar de zoutpiramides om het eiland op zijn meest magische wijze te ervaren. Bovendien zul je zo ook echt waar voor je geld krijgen. Zo kun je namelijk zoutpiramides zien die maar liefst 15 meter hoog zijn. Later zullen de kristallen verzonden worden over de hele wereld. 

Rincon

Rincon werd oorspronkelijk in de 16e eeuw gevestigd door de Spanjaarden. Hierdoor is dit niet alleen de oudste stad van Bonaire, maar het is ook de oudste nederzetting op de Nederlandse ABC-eilanden. Als je naar Rincon gaat dan zal de locatie je direct opvallen. De Spanjaarden hebben de stad namelijk op een strategische wijze gebouwd in een vallei. Hierdoor konden ze de aanvallen van potentiële indringers afweren. De eerste slaven die naar Bonaire gebracht werden door de Nederlanders woonden bovendien in Rincon. Ze kregen de taak om de zoutvlakten of de gewassen te verzorgen. Het valt zeker aan te raden om naar Museo Chich’i Tan toe te gaan. Dit is een huis van meer dan 130 jaar oud en laat veel geschiedenis van Bonaire zien. 

Cactuslikeur

Daarnaast is het op Bonaire mogelijk om de enige cactuslikeur ter wereld te proeven. Dit wordt gemaakt van de cadushi cactus, wat ongeveer 100 jaar kan worden en tot maar liefst 10 meter kan groeien. Het is bovendien één van de meest overvloedige en iconische natuurlijke hulpbronnen van het eiland. Bonairianen gebruiken het met name in soepen, maar de laatste jaren wordt de cadushi cactus dus ook gebruikt als alcoholische drank. Dit wordt gedaan door de Cadushy distilleerderij, wat in 2009 opgericht werd door Eric en Jolande Gietman. Het staat dus bekend om de cactuslikeur, wat gemaakt is van cadushi, limoen en sorghum. Dit heldergroene drankje werkt vooral goed in een zoete cocktail. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo