Nieuws van Bonaire

Sluiting Air Bubble met Curaçao dreigt

Bonaire is nog open voor vluchten uit Curaçao. De vraag is hoelang nog. Foto: ABC Online Media

Kralendijk- Het snel groeiende actieve gevallen van Covid-19 op buureiland Curaçao is een grote bron van zorg, vooral omdat het om lokale transmissie lijkt te gaan.

In een bericht van het Eilandelijk Beleidsteam EBT, lijkt te worden gezinspeeld op een op handen zijnde sluiting van de Air Bubble met Curaçao.

“Op Curaçao zijn met ingang van afgelopen donderdag 3 lokale besmettingen met onbekende bron vastgesteld. Op dit moment vindt bron- en contactonderzoek plaats”, aldus een door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) op zondagavond uitgestuurd persbericht.

Volgens het OLB wordt de situatie op Curaçao wordt nauwlettend gevolgd, vanwege het personenverkeer tussen eilanden. “Als op Curaçao het aantal lokale clusters met onbekende bron blijft toenemen, kan Bonaire besluiten om de bubbel op te schorten en terugkerende reizigers uit Curaçao in thuisquarantaine te plaatsen”, zo stelt het OLB.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo