Nieuws van Bonaire

Chachacha pier gerenoveerd

Kralendijk – De Chachacha Pier (Waf di Chachacha) is hersteld en iedereen kan er weer van genieten. De Chachacha Pier is niet zonder een eigen geschiedenis. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw gingen veel jongeren die de toenmalige technische school – ook wel bekend als de ‘Ambachtschool’ – bezochten, bij Chachacha zwemmen in hun vrije tijd. Aan die pier hebben ook veel jongeren uit Rincon leren zwemmen, zoals gedeputeerde James Kroon te kennen gaf bij de heropening van de pier. 

RMD Bouw Beheer heeft de opdracht van het Openbaar Lichaam Bonaire gekregen voor de renovatie van de Chachachapier. Woensdagochtend hebben zij met een groep ouderen die dagelijks bij Chachacha zwemmen, de heropening van de pier gevierd met een smakelijk ontbijt.

Rocargo

Gedeputeerde Kroon die ook  aanwezig was feliciteerde het bedrijf en haar werknemers die de herstelwerkzaamheden hebben verricht voor het uitstekende resultaat. Felicitaties waren er ook voor de ouderen die elke ochtend bij de pier zwemmen. Voor de aanvoerder van de groep, dhr Eddy Rijna die al 37 jaar lang bij Chachacha zwemt, waren er speciale gelukwensen. De pier werd door Eddy Rijna samen met ‘zijn’ groep ouderen in tegenwoordigheid van de gedeputeerde met champagne gedoopt.

In zijn toespraak heeft gedeputeerde Kroon naar voren gebracht dat er hard gewerkt wordt en dat de nodige werkzaamheden op het geijkte moment plaatsvinden. Wat nog gedaan moet worden bij de Chachacha Pier zijn de muren die geschilderd moeten worden, zodat dan de hele omgeving rondom de pier netjes afgewerkt is.

Verder vertelde de gedeputeerde dat binnenkort ook de Visserspier (Waf di Piskadó) in Playa Pabou en de pier bij Sorobon hersteld worden, zodat zowel vissers als andere gebruikers daar gebruik van kunnen maken. Ook heeft het Bonairiaanse eilandbestuur middelen beschikbaar gesteld voor het herstel van de vissershut in Playa Frans en de bijbehorende scheepshelling. Tot slot heeft gedeputeerde James Kroon benadrukt dat het eilandbestuur wel degelijk aandacht heeft voor onze vissers.         


Lees ook:

1200

 

Deel dit artikel