Nieuws van Bonaire

Opening nieuw hotel

Kralendijk – Gisteren, donderdag 7 november vond de officiële opening plaats van het nieuwe hotel, Ocean Breeze Boutique Hotel & Marina. Het hotel heeft 60 luxe ingerichte kamers.

Het hotel ligt pal tegenover het vliegveld en aan de lagune. Met haar koloniale gevels, aangelegde tuin, Chesterfield-banken in de lobby en ligging aan een haventje en lagune, ademt het hotel een luxe Caribische sfeer uit. ‘Maar dan wel met die ongedwongen, relaxte sfeer die zo typisch is voor Bonaire’, legt eigenaresse Marijke Zijlstra uit, ‘want dit moet een hotel zijn waar iedereen zich thuisvoelt.’

De bouw van het hotel is begeleid door zoon Dean, die inmiddels al tien jaar op Bonaire woont. Zijn vrouw Candice werkt als manager. Het feit dat zij beiden vloeiend Papiaments spreken komt goed van pas, want er is tijdens de bouw vrijwel alleen gewerkt met lokale mensen. Zijlstra: ‘Ik vind het belangrijk wat terug te geven aan het eiland en dus, waar mogelijk, te werken met lokale architecten, lokale werknemers én lokale spullen.’ Om, naast opgeleide bouwvakkers, ook anderen een kans te bieden werd dan actief samengewerkt met de reclassering en met Forsa, een stichting die jongeren met sociale problemen begeleiden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo