Nieuws van Bonaire

Plastic Awareness workshop voor schoolkinderen op Bonaire

Kralendijk – Boneiru Duradero en Limpi Recycling organiseren op 17 en 18 oktober as. een aantal plastic awareness workshops voor schoolkinderen op Bonaire.

Plastic vervuiling is een wereldwijd probleem dat ons allemaal raakt. Onze manier van denken (mindset) en ons gedrag spelen een grote rol bij het oplossen van het plastic probleem. Daarom is belangrijk dat de jeugd op Bonaire al op jonge leeftijd leert over dit onderwerp.

Limpi Recycling maakt innovatieve producten van gerecycled plastic. Het bedrijf is opgericht door Debrah en Mitchell. De twee jonge ondernemers willen schoolkinderen graag leren om “out of the box” te denken en hen stimuleren om zelf pioniers te worden.

De workshop duurt 45 minuten en bestaat uit een korte interactieve presentatie die ingaat op de vraag waarom plastic zo’n groot probleem is en hoe iedereen kan bijdragen aan de oplossing. Tijdens het creatieve deel leren de kinderen hoe plastic kan worden hergebruikt om een “kunstwerkje” te maken.

Docenten van groep 7 en 8 kunnen een email sturen aan sharon@bolholding.com om zich in te schrijven voor een van zes workshops die worden gehouden op 17 en 18 oktober onder schooltijd. De workshops worden gesponsord door het Wereld Natuur Fonds en worden derhalve gratis aangeboden aan scholen.

De reductie van plastic afval is van vitaal belang voor Bonaire, omdat onze vuilstortplaats zijn grenzen heeft bereikt. Iedereen op Bonaire kan echter bijdragen aan de reductie van plastic afval, door

  1. Te stoppen met het gebruik van plastics voor eenmalig gebruik, zoals plastic tasjes, rietjes, bestek, cups en styrofoam verpakkingen. Stap over op herbruikbare producten!
  2. Plastic afval te scheiden en af te geven bij Plasa Medio Ambiente.
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo