Nieuws van Bonaire

Minister van Defensie Bijleveld bezoekt bovenwindse eilanden

Minister Ank Bijleveld van Defensie | Foto MinDef

Minister Ank Bijleveld van Defensie | Foto MinDef

Minister van Defensie Ank Bijleveld brengt deze week een bezoek aan de bovenwindse eilanden in het Caribisch gebied. Naast bezoeken aan Nederlandse militairen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius voert zij ook gesprekken met de diverse autoriteiten op de eilanden. Minister Bijleveld brengt donderdag 26 september onder meer een bezoek aan de familiedag van de Koninklijke Marechaussee, aan het marinesteunpunt Pointe Blanche, de locatie Belair van de Koninklijke Marechaussee en het kustwachtsteunpunt. Ook is er een gesprek met de Gouverneur van Sint Maarten, Eugene Holiday en met de demissionair minister van Justitie Cornelius de Weever. Op vrijdag 27 september staan op Saba en Sint Eustatius gesprekken gepland met het aanwezige personeel van de Koninklijke Marechaussee en met de gezaghebber van Saba en de regeringscommissaris op Sint Eustatius. De minister legt de bezoeken aan Saba en Sint Eustatius af met de kustwachtcutter Poema. Het bezoek van de minister (26-28 september) valt in het orkaanseizoen in het Caribisch gebied. Eerder deze maand verleenden de Zr.Ms. Johan de Witt en de Zr.Ms. Snellius al bijstand op de Bahama’s. Sint Maarten werd twee jaar geleden hard getroffen door de orkaan Irma. Het eiland is nog steeds bezig met de wederopbouw. Bijleveld wil zich op de hoogte stellen van de werkzaamheden van de Nederlandse militairen, hun woon- en leefomgeving en de voortgang van de herstelwerkzaamheden sinds de orkaan over het eiland is getrokken.
Deel dit artikelRocargo

Rocargo