Nieuws van Bonaire

CDA-prominent Van Rij helpt Bonaire bij modernisering van lokale belastingen

 

Door koninkrijksrelaties.Nu

Den Haag – CDA-prominent Marnix van Rij gaat het Openbaar Lichaam Bonaire assisteren met het moderniseren van het lokale belastingstelsel.

Van Rij is per 1 september voor de duur van een half jaar aangesteld. Dat gebeurt in het kader van het in november met het Rijk gesloten bestuursakkoord waarin onder meer is afgesproken de lokale belastingen onder de loep te nemen en vooral ook de inning te verbeteren. Het vermoeden bestaat dat de lokale overheid door een gebrekkige uitvoering miljoenen aan inkomsten misloopt.

Van Rij is fiscaal expert. Hij is ruim 25 jaar als senior-consultant verbonden aan Ernst & Young waar hij tot juni van dit jaar partner was.  Hij was van 1999 tot 2001 voorzitter van het CDA voor welke partij hij van 2015 tot 2019 lid was van de Eerste Kamer. Ervaring in de lokale politiek heeft hij opgedaan als raadslid en wethouder in zijn woonplaats Wassenaar.

Rocargo
Deel dit artikel