Nieuws van Bonaire

Gezaghebber doet aangifte tegen financieel directeur OTB

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna heeft bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van mogelijk strafbare handelingen door de financieel directeur van overheid NV Oil Trading Bonaire, OTB.  De aangifte is op maandag 15 juli gedaan. “Als gezaghebber ben ik de hoeder van de bestuurlijke en ambtelijke integriteit en daarnaast vertegenwoordig ik ook als voorzitter van het Bestuurscollege de aandeelhouder van OTB. Daarom heb ik besloten om bij het OM aangifte te doen van mogelijk strafbare feiten bij OTB,” zo heeft gezaghebber Rijna verklaard.  Op grond van de aangifte van de gezaghebber heeft het OM besloten om een onderzoek in te stellen. Omdat het om een overheid NV gaat, is de rijksrecherche met het onderzoek belast.

De afgelopen weken is er veel maatschappelijke onrust op Bonaire ontstaan na berichten in de media dat de financieel directeur teveel geld aan zichzelf had betaald.  Rijna verklaarde op 5 juli dat hij in die week het rapport van Audit Force over de gang van zaken bij OTB aan het OM had overhandigd. Ook overhandigde de gezaghebber aan het OM de  informatie die de financieel directeur had gegeven. Uit het accountsrapport en de informatie van de financieel directeur is gebleken dat er geen getekende afspraken zijn voor de uitgekeerde bedragen.  Zo heeft het OM recent aan de gezaghebber meegedeeld.

Het OM heeft ook aan de gezaghebber meegedeeld dat er geen duidelijke mondelinge toezeggingen zijn gedaan die de uitgekeerde bedragen rechtvaardigen.  In een verklaring benadrukt de gezaghebber dat hij lopende het onderzoek van de rijksrecherche geen mededelingen over de zaak doet. ,,Voor verdere vragen over het onderzoek verwijs ik de pers naar het OM,” zo heeft de gezaghebber laten weten. Rijna  verklaarde ook het vertrouwen te hebben dat de feiten in deze zaak nu snel duidelijk worden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo