Nieuws van Bonaire

Reisorganisatie TUI brengt beproefd Time-to-smile concept naar Bonaire

Door René Zwart

Kralendijk – Met het TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort krijgt Bonaire er een in alle opzichten bijzonder resort bij. Het door TUI ontwikkelde TIME TO SMILE-concept is tot in de kleinste details afgestemd op de wensen van de Nederlandse vakantieganger.

Het nieuwe viersterrenresort komt op het 32.000 vierkante meter tellende, direct aan het strand grenzende terrein van het voormalige Sunset Beach Hotel. Dat sloot in de jaren ’90 de deuren en raakte in verval. Nadat een deel door brand was verwoest werden de gebouwen gesloopt. In de loop der jaren hebben zich verschillende gegadigden voor het terrein aangediend, maar door uiteenlopende omstandigheden is geen enkel plan verder dan de tekentafel gekomen. In november 2016 sprak Bonaire Overheids Gebouwen NV na een selectieprocedure zijn voorkeur uit voor Chogogo Bonaire.

Zoals thuis of beter

Er komen 196 appartementen en 5 villa’s. Het interieur is ontworpen door topdesigner Paul Linse met veel aandacht voor leefcomfort. De appartementen hebben comfortabele, extra lange bedden, een ruim balkon, inloopdouche, een goed uitgeruste keuken, Wi-Fi verbinding en – voor ‘Hollanders’ altijd belangrijk – goede koffie. ,,Het comfort moet zijn zoals thuis of beter”, aldus Manfred Lahey, manager Verre Reizen bij TUI.

Het resort is ontworpen door het op Bonaire bekende bureau Jacobs Architecten met als opvallend element een lazy river die om het gehele complex stroomt en de zwembaden met elkaar verbindt. Twee restaurants completeren het geheel. De bouw wordt door Haafkes Bonaire uitgevoerd. De totale investering bedraagt 35 miljoen dollar. Eenmaal in vol bedrijf biedt het resort werk aan zo’n 80 medewerkers.

Rocargo

Beproefd concept

Het nieuwe Chogogo (dat flamingo betekent) is een initiatief van de eigenaren van het gelijknamige resort op Curaçao, Hans en Gertrude Schellevis. Zij introduceerden het TIME TO SMILE-concept van TUI in 2015. De reisorganisatie vroeg Schellevis uit te zien naar een geschikte locatie in de regio voor een tweede resort waar het concept toegepast zou kunnen worden. Ver hoefde er niet te worden gezocht. TUI vliegt nu al vier keer per week vakantiegangers naar Bonaire, er was een gunstig gelegen plek beschikbaar en het eiland heeft behoefte aan meer hotelkamers in het hogere segment.

 

Lahey: ,,Bonaire is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanuit Nederland en dus ook bij TUI. Het eiland heeft een vriendelijk imago waarbij we steeds meer onder de aandacht willen brengen dat het niet alleen geschikt is voor rustzoekers, maar dat er – los van het duiken – zo veel meer activiteiten te doen zijn. Samen met de Tourist Corporation Bonaire maken we hier mooi plannen voor. Een van de USP’s is de kleinschaligheid op accommodatieniveau die meestal charmant, karaktervol en vriendelijk zijn. Dit neemt niet weg dat er ruimte is voor een middelgroot vakantieresort zoals Chogogo dat veel faciliteiten zal bieden. Daar is ook een markt voor.”

Hoog kwaliteitsniveau

De TUI-manager denkt dat er van de komst van Chogogo Bonaire een belangrijke impuls uitgaat voor het gehele eiland. ,,Het zal Bonaire nog meer op de kaart zetten en het toerisme stimuleren. Chogogo Curaçao is onze populairste accommodatie op Curaçao. Niet alleen qua aantallen toeristen, maar ook qua klanttevredenheid worden zeer hoge scores behaald. Het nieuwe resort op Bonaire zal overigens geen kopie zijn van Curaçao. We verwachten dat dankzij het bekende TIME TO SMILE-concept veel klanten hier zullen willen verblijven.”

,,Voor Bonairiaanse begrippen zal het resort redelijk grootschalig zijn en zal het wat betreft kwaliteitsniveau de lat hoger leggen voor het gehele eiland. Om het resort te verzekeren van voldoende gasten zal het aantal TUI-vluchten naar Bonaire toenemen. Hiervan zullen ook andere accommodaties profiteren dus dat is uiteindelijk goed voor iedereen. Het resort zal niet alleen voor Nederlandse klanten zijn, ook toeristen uit andere landen zijn van harte welkom”, aldus Lahey.

Masterplan

De komst van Chogogo past in het toeristisch masterplan van Bonaire. Daaruit blijkt dat er op het eiland nog ruimte is voor 600 extra hotelkamers van vier- en vijfsterrenniveau.

 

Dit artikel is tevens verschenen in Bon Bini Bonaire, een uitgave van het Kabinet van de Gezaghebber van Bonaire.

Deel dit artikel