Nieuws van Bonaire

Knops en Ollongren ontmoeten nieuw BC en Top Trainees

Kralendijk – Staatssecretaris Raymond Knops en Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) bezochten dinsdag 9 april Bonaire. Het was voor Ollongren een eerste kennismaking met het eiland.

Minister Ollongren gaf aan onder de indruk te zijn van de ontmoeting met de jong professionals van het Top Trainee programma en de jongeren die dit traject inmiddels hebben doorlopen en besloten hebben te blijven op Bonaire. De minister ziet daar een boel energie en kansen voor Bonaire. Ollongren is als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verantwoordelijk voor de verkiezingen en heeft met de gezaghebber gesproken over de uitdagingen rondom de verkiezingen van 20 maart. De minister vroeg gelijk aandacht voor de Europese verkiezingen die over een maand worden gehouden en die zij, ondanks de afstand tot Europa, toch van belang achtte voor het eiland. “Er zijn soms fondsen beschikbaar waar we hier mooie dingen mee kunnen doen”, zei de minister daarover. Gezaghebber Rijna was het eens met de minister. Zo wees hij op de aanleg van de riolering, die van groot belang is voor de bescherming van het rif.

De twee bewindspersonen voerden gesprekken met het nieuwe bestuurscollege en de leden van de eilandsraad. Knops opende tijdens het bezoek gelijk het Digi D Loket bij de Belastingdienst en tekende daarnaast een overeenkomst met Fundashon Cas Bonairiano (FCB). Inmiddels is er ook een bedrag van 470.000 euro overgemaakt aan de FCB ten behoeve van de infrastructuur die nodig is voor de bouw van 500 nieuwe volkswoningen.

Deel dit artikel